Koningsdag 2015 - Raaks!Koningsdag 2015 – Programma:

DraakKom genieten van een heerlijke Koningsdag op het Hortusplein! Winkeliersvereniging Raakshof heeft dit jaar wederom een feestelijk programma samengesteld voor jong en oud. Op een groot muziekpodium brengen vanaf 13.30 uur topmuzikanten met gastzangers en –zangeressen de beste covers ten gehore .

Maar allereerst kunnen de jongste bezoekers om 12.00 uur genieten van de kindervoorstelling Vladimir op Drift. Daarna is het knutselen geblazen in het 3D Atelier. Kinderen kunnen hun eigen 3D-maskers maken. Van 14.30 tot 15.3 uur kunnen zij kennis maken met de Draak van Joris en de Draak.

Ondertussen gaan de voetjes van de vloer, want Stemmen en Snaren luiden het Koningfeest in met een breed, afwisselend en verrassend repertoire.

CHONK 3DDe dag wordt afgesloten door Performer Collective. Drummer Paul van Schaik heeft speciaal voor Koningsdag met topmuzikanten en verschillende zangers en zangeressen Performance Collective samengesteld. Het belooft een energieke show te worden, onder anderen met Joel de Tombe en Emy Perez. Paul van Schaik is onder meer drummer geweest bij Alain Clark, Carlo de Wijs en Kirsten. Kom, dans en geniet!

Het programma:

12.00 – 13.00 uur: Clownsvoorstelling: Vladimir op Drift! (60 min)
13.30 – 14.15 uur: Live: Stemmen en snaren
14.30 – 15.30 uur: Ontmoet de Draak! – Joris en de Draak (loopt door het publiek)
Stemmen en Snaren14.35 – 15.20 uur: Live: Stemmen en snaren
15.20 – 16.00 uur: DJ
16.00 – 19.00 uur: Live: Performance Collective met Joel de Tombe en Emy Perez e.a.
19.00 – 20.00 uur: DJ

 

Vladimir op Drift!
Vladimir is een naïeve clown, die het leven gretig omarmt. Van zijn geliefde maatjes in de voorstelling, drie kikkers en een gebraden kip, die hij nog net van een kerstdiner heeft kunnen redden, verwacht ie eveneens volledige inzet. Joel de TombeOok van het publiek is medewerking onontbeerlijk voor het welslagen van zijn acrobatische kapriolen. Een interactieve voorstelling met muziek, eenwielers, jongleren, dieren, evenwichtskunsten èn een glansrol voor het publiek!

Draak (van Joris en de Draak)
 Vanaf 14.30 uur loopt door het publiek de Draak van Joris, ‘de onversaagde’, rond. Hij torent boven iedereen uit! Op vrolijke muziek huppelt hij voort, soms dromend en dansend, dan springt hij met duizelingwekkende vaart ineens 50 meter verder. Heb je wel eens al eens je hoofd in de bek van een draak gestoken? Of houd je liever enige afstand? Kijk voor meer informatie op: http://www.circustheatervladimir.nl/producties/draak/.

Chonk 3-D Atelier
In het 3D Atelier worden van 13.00 tot 17.00 uur geen gewone maskers gemaakt, maar maskers met een P4260134magische tintje! Kinderen creëren in een mooie opblaasbare ruimte rood/blauwe maskers. Met het toevoegen van een rood en blauw oog is het 3D-masker helemaal af.

Bij een kijkje in de spiegel gebeurt er iets bijzonders…. Als je met je linkeroog kijkt, zie je alleen de blauwe tekening en als je met je rechteroog kijkt zie je de rode tekening. Met beide ogen open kun je naar de 3D-filmpjes en tekeningen in het atelier kijken die gemaakt zijn
met een ouderwetse 3D-techniek. Kijk voor meer informatie op: http://www.chonk.be/portfolio-item/3d-studio/.

Stemmen en Snaren
Snaren, vocalen en percussie brengen een fraai palet aan mooie en tijdloze nummers ten gehore. De meerstemmigheid van Stemmen & Snaren zorgt voor een breed, afwisselend en verrassend repertoire van Seal tot Little River Band en van Amy McDonald tot Anouk. Maar ook Peter Gabriel, Fleetwood Mac, Moody Blues en vele anderen. Kijk voor meer informatie op: http://stemmenensnaren.nl/

Performance Collective
Drummer Paul van Schaik heeft speciaal voor Koningsdag met topmuzikanten en verschillende zangers en zangeressen Performance Collective samengesteld. Het belooft een energieke show te worden, met onder anderen Joel de Tombe en Emy Perez. Paul van Schaik is onder meer drummer geweest bij Alain Clark, Carlo de Wijs en Kirsten. Kom, dans en geniet!

Eten en drinken
Voor de dorstige medemens vloeien er verschillende Jopenbieren uit de tap en Olijck charcuterie verzorgt deze dag Olijcke worsten zoals rookworsten, saucijzen en buikspek.Uiteraard kan men ook bij de omliggende horeca even tot rust komen en genieten van een lunch of diner of een ambachtelijk ijsje.

Nog geen datum bekend

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor de volgende Koningsdag 2015 – Raaks!. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan weet je direct wanneer de volgende Koningsdag 2015 – Raaks! plaatsvindt.

Meer dan 20 personen?

  • Wilt u reserveren voor meer dan 20 personen? Maak dan een afspraak voor een proeverij op maat.
0