Yes! De deuren staan weer volop open en je kan weer binnenlopen als het jou uitkomt, zonder reservering. De voornaamste voorwaarden waar we ons aan houden is de 1,5 meter afstand en iedereen dient te zitten.

Hoe dat dan in zijn werk gaat? Dat kun je hieronder lezen.

De maatregelen en hoe we hiermee omgaan

Met de huidig maatregelen kunnen we maar liefst 120 gasten ontvangen in de Jopenkerk en nog eens zo’n 100 gasten op inloop op het terras.
In hoofdlijnen is alles ingericht op:

• Voor iedereen geldt: een zitplek is verplicht
  • Waarborgen van 1,5 meter afstand tussen de zitplekken
  • 2 personen per tafel of 1 huishouden per tafel
  • Wij vragen ter plekke om je contactgegevens

Meest gestelde vragen:

Moet ik reserveren, of kan ik ook gewoon binnenlopen?

Gewoon binnenlopen kan zeker! We gaan dan ter plekke na waar jullie het beste kunnen zitten.
Daarnaast vragen we je om je naam en telefoonnummer ter plekke op te schrijven, zodat we ons ook houden aan het beleid: ‘reserveren aan de deur’.

Voor de lunch, High Beer en diner in de Jopenkerk werken we uitsluitend op reservering.
Reserveringen gelden ALTIJD voor binnen in Jopenkerk, een plek op het terras gaan we graag ter plekke voor je na indien gewenst. Maar hiervoor kun je niet reserveren.

Moet ik op het terras nu ook reserveren?

Op het terras reserveren wij geen plaatsen. Je kunt ter plekke een plekje zoeken of vragen aan de bediening waar je mag gaan zitten.

Ons gezelschap bestaat uit meerdere huishoudens, kunnen we wel bij elkaar zitten?

Je mag met 2 personen aan 1 tafel zitten, ook als je niet bij elkaar woont.

Vanaf 5 personen en meer, reserveren we meerdere 2-persoonstafels/of zitplekken naast elkaar, die op 1,5e meter afstand van elkaar gescheiden zijn. Zo kunnen jullie alsnog met een groep komen en in ieder geval wel bij elkaar in de buurt blijven zitten.
Bij het plaatsen van de reservering kun je bij de opmerkingen aangeven dat jullie gezelschap uit meerder huishoudens bestaat.

Indien je met je gezin/huisgenoten komt (en dus 1 huishouden vormt) worden jullie wel allemaal aan dezelfde tafel geplaceerd.

Ik wil met een groep komen, wat zijn de mogelijkheden?

Je mag met 2 personen aan 1 tafel zitten, ook als je niet bij elkaar woont. Zodoende reserveren wij vanaf 5 personen en meer, meerdere 2-persoonstafels/of zitplekken naast elkaar, die op 1,5e meter afstand van elkaar gescheiden zijn. Zo kunnen jullie alsnog met een groep komen en in ieder geval wel bij elkaar in de buurt blijven zitten.
In een opstelling van meerdere 2-persoonstafels kunnen wij tot maximaal 100 gasten zitplekken reserveren ín de Jopenkerk.

Online kun je direct reserveren als je onder het onderstaande aantal personen blijft.

• Online reserveren voor een borrel: 5 tot 15 gasten
  • Online reserveren voor diner: tot 25 personen
  • Online reserveren voor een High Beer: 8 personen

Kom je met meer? Stuur dan een mail naar: haarlem@jopenkerk.nl

Reserveren voor het terras is niet mogelijk.

Kan ik zelf kiezen of ik in het café of restaurant kom te zitten?

LUNCH = CAFE

Voor een lunch reserveren wij  een tafel in het café op de begane grond. Mocht het druk zijn dan kan het zijn dat we een tafel in het restaurant reserveren in plaats van het café. Dit kunnen we echter niet van te voren toezeggen.

HIGH BEER = RESTAURANT

Voor een High Beer reserveren wij ALTIJD* een tafel in het restaurant op de eerste verdieping.
* uitzonderingen worden gemaakt voor mindervaliden die niet of moeilijk trap kunnen lopen.

DINER = RESTAURANT

Online kun je kiezen voor een dinerreservering in het café of restaurant.
– Reserveer direct voor een diner in het café: diner in restaurant – klik hier

Mocht je met een groep komen van 10 tot 100 personen én bespreek je een arrangement, dan kijken we naar de dag en mogelijkheden en kan de reservering plaatsvinden in het café en/of restaurant. -> zie ook: Ik wil met een groep komen, wat zijn de mogelijkheden?

Als ik met 5 personen of meer kom, zitten we dan wel bij elkaar?

Vanaf 5 personen en meer, reserveren wij meerdere 2-persoonstafels naast elkaar, die op 1,5e meter afstand van elkaar gescheiden zijn. Ook hebben we lange tafels (hoog en laag) en de bar waar wij plekken reserveren. Ook hier zorgen we voor 1,5 meter ruimte tussen twee zitplekken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jullie wel met z’n allen bij elkaar in de buurt blijven zitten.

Wat zijn de algemene regels eigenlijk die nu gelden?

Het RIVM heeft met de overheid de onderstaande regels opgesteld:

1. Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers.
    Uitzonderingen:
    → Aan een tafel mogen maximaal 2 personen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat.
    → Aan de bar mogen maximaal 2 personen naast elkaar zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat.

→ Op het terras mogen maximaal 2  personen naast elkaar zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat.

1. Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  2. Het horecabedrijf kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.
  3. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  4. Was bij binnenkomst grondig je handen.
  5. Desinfecteer vóór het toiletbezoek je handen.
  6. Was én desinfecteer je handen grondig na het toiletbezoek.
  7. Betaal (bij voorkeur) contactloos (pin of mobiel)
  8. Ondernemers kunnen niet aansprakelijk worden gehouden voor het gedrag van gasten in strijd met het protocol en de geldende 1,5 meter afstand.

Wil je meer weten, lees hier het volledige protocol die de Koninklijke Horeca Nederland heeft opgesteld: Protocol Horeca Nederland – Covid-19

Reserveer direct online: