Oude tijden herleven

Ontdek in de voormalige catechisatiezaal van de Jopenkerk Haarlem het verhaal achter Jopenbier. De inrichting van de Pastorie brengt de rijke historie van Haarlem als brouwersstad prachtig in beeld en toont de herkomst van onze bieren.

Zo is op de wand een grote prent te zien van een schuttersstuk van de befaamde meesterschilder Frans Hals. De Haarlemse brouwers waren de hoogwaardigheidsbekleders van de stad en begunstigden kunstenaars met opdrachten. Denk aan de beroemde schuttersstukken van Frans Hals waarop een groot aantal Haarlemse brouwers staat afgebeeld.

De Pastorie wordt gebruikt voor bierproeverijen en masterclasses, maar is ook beschikbaar om als besloten ruimte te reserveren voor een vergadering (met of zonder lunch), brainstorm, presentatie, proeverij, feest of borrel.

Bekijk de mogelijkheden voor zaalhuur

Arrangementen vanaf 10 personen

Jopenkerk PastorieHieronder vind je onze standaardarrangementen die wij bieden aan groepen van 10 personen. Kom je met een kleinere groep en willen jullie graag deelnemen aan een proeverij? Reserveer dan voor de Jopendag, deze wordt elke eerste zondag van de maand georganiseerd of bestel een placematproeverij in het café. Uiteraard kunnen we een evenement specifiek op maat maken. Neem voor meer informatie contact op met 023 – 533 4114 of evenementen@jopenkerk.nl. Wil je deze of een andere ruimte in de Jopenkerk afhuren? Kijk dan bij zaalhuur voor de mogelijkheden.

Bierproeverij (ca. 1,5 uur)

Bierproeverij

• Ontvangst in de Jopenkerk Haarlem
  • Presentatie (historie Jopenkerk, Haarlem als brouwstad, Jopen toen en nu, het brouwproces en de bieren)
  • Bierproeverij bestaande uit drie proefglazen Jopenbier
  • Als afsluiting krijgen alle deelnemers een Jopenpresentje en een vol glas Jopenbier naar keuze. Deze kan in het café (met uitzicht op de brouwerij) genuttigd worden
  • Prijs: € 19,50 per persoon

Bier-spijsproeverij (ca. 1,5 uur)

• Ontvangst in de Jopenkerk Haarlem
  • Bier-spijsproeverij bestaande uit drie proefglazen van verschillende Jopenbieren met drie bijpassende hapjes
  • Prijs: € 24,50 per persoon

Brouwerijbelevenis Jopenbier (ca. 2,5 uur)

Bezoek de brouwerijen van Jopenbier met bierproeverij en rondleiding!

• Ontvangst in de Pastorie van de Jopenkerk Haarlem met ontvangstdrankje en presentatie film.
  • Vertrek naar het Jopen Proeflokaal Waarderpolder voor een presentatie en bierproeverij bestaande uit 3 proefglazen Jopenbier.
  • Terugkeer naar de Jopenkerk voor een afsluitend Jopenbier (of ander drankje) naar keuze en een presentje. Deze kan in het café genuttigd worden met uitzicht op de brouwketels. Uiteraard kun je ook aansluitend dineren in het restaurant van de Jopenkerk, hiervoor adviseren wij wel van te voren te reserveren.
  • Prijs: € 32,50 per persoon
  • Geniet van een complete smaakbeleving met de bier-spijscombinaties! Voor een meerprijs van € 7,50 per persoon krijg je per proefglas ook een bijpassend huisgemaakt hapje geserveerd.