Smaakcombinaties met Jopenbier

Met onze Jopenbieren experimenteren we met verschillende smaken waarmee wij de diversiteit van speciaal bier kenbaar willen maken. Inmiddels heeft Jopenbier een ruim assortiment met een evenzo groot smaakpalet. Het brede smaakpalet nodigt uit om door middel van Jopen Food Pairings mooie smaakcombinaties te creëren waarbij smaken elkaar kunnen versterken, aanvullen of verlengen.

Bekijk onze agenda

Wij organiseren regelmatig bierproeverijen waarbij de Jopen Food Pairings aan bod komen. Bekijk onze agenda en koop tickets voor de eerstvolgende Bier en Kaas, Bier en Chocolade, Bier en Oesters, Bier en Gastronomie, Bier en Curry, Bier en …

Het doel van de proeverijen is om een totaalbeleving te creëren van de bijzondere smaakcombinaties die mogelijk zijn tussen de Jopen speciaal bieren en diverse (ambachtelijke) spijzen als kaas, oesters, en chocolade als een verrijking op beide producten.

Jopen Food Pairings

Bier en kaas

Als kaasliefhebber mag je deze proeverij eigenlijk niet missen. De proeverij is ontstaan uit pure passie voor kaas. Jopen verzorgt deze unieke proeverij in samenwerking met Fromagerie l’Amuse uit IJmuiden en Amsterdam. Leer alles over perfecte bier-kaascombinaties. Smullen maar!

Jopen Food Pairings

Bier en chocola

Mmm, chocolade! Ben je daar ook zo dol op? Deze proeverij is hét ultieme uitje voor zoetekauwen. Dat bier en chocolade goed samengaan leer en proef je deze avond. Jopen verzorgt deze proeverij in samenwerking met Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem. We wensen je alvast veel chocoladeplezier!

Jopen Food Pairings

Bier en oesters

Duik in de zilte wereld van oesters! De Ieren weten het al eeuwen: bier en oesters gaan perfect samen. Jopen verzorgt deze uitgebreide proeverij in samenwerking met Marcus van den Noord van Zilt en Zalig uit Amsterdam. Marcus van Zilt en Zalig is in 2012 No. 10 geworden (0% schelp/grit id oester) tijdens de World Oyster Opening Championship 2012 in Ierland.

Tijdens deze culinaire presentatie vertelt hij mooie anekdotes, aanstekelijke verhalen en belicht hij een stukje historie. Verwen je smaakpapillen met deze verse lekkernij.

Jopen Food Pairings

Bier en gastronomie

Tijdens de Bier en Gastronomie proeverij word je uitgedaagd om de lekkerste bier-spijscombinatie te vinden. De chef van de Jopenkerk zorgt voor 6 heerlijke gerechten van de nieuwe kaart waarbij de ‘culi-combi’s’ nog gezocht worden. Bepaal zelf welk Jopenbier het best bij de gerechten past en beslis mee met de nieuwe smaakcombinaties op de dinerkaart. Proef, ruik, combineer en beoordeel!

0