Een culinaire belevenis

In het restaurant serveren we originele gerechten met verse ingrediënten en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Onze koks toveren iedere keer weer iets verrassends op je bord.

We verwerken de mooiste producten van het seizoen in ons menu. Afhankelijk van wat de natuur ons biedt en het liefst uit de omgeving.

In het creatief ingerichte restaurant wordt dineren een ware belevenis. Vanuit het ‘zwevende’ restaurant van de Jopenkerk Haarlem hebben de gasten zicht op de brouwactiviteiten.

Openingstijden

Het restaurant op de eerste etage is geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17.30 uur.

Aan tafel met Jopen

Geniet in ons restaurant van de beste bier-spijscombinaties. Speciaalbier en eten ontmoeten elkaar in de Jopenkerk Haarlem op een verbluffende manier.

Op onze kaart vind je een verscheidenheid aan gerechten (ongeveer driekwart) met een knipoog naar het eigen Jopenbier; als een rode draad door het menu verweven.

Ieder gerecht valt prachtig te combineren met onze mooie bieren waardoor de smaken nog beter tot hun recht komen. Voor de niet-bierliefhebbers hebben we ook een uitgebreide, met zorg samengestelde wijnkaart.

Pathé Filmdiner

Geniet van een heerlijk filmavondje uit! Eerst dineren in de Jopenkerk, dan naar de film bij Pathé. Geldig op dinsdag, woensdag en donderdag. Reserveer hier vooraf een filmdiner.

Voorgerechten

Voorgerechten

De Jopenklassiekers

  • BroodMet boter en olie€ 3,50Culicombi: Jopen Jacobus RPA 5,5%
  • Carpaccio van rundermuisMet nootjes, oude Beemster en mosterddressing€ 9,50Culicombi: Jopen Gerstebier 4,5%
  • Klassieke Caesar saladeAnsjovisdressing, oude Beemsterkaas en croutons€ 7,50Culicombi: Jopen Hoppenbier 6,8%
  • Steak tartaarRauw geserveerd met brioche, truffelmayonaise en eiVoor € 9,50 (ook als hoofdgerecht te bestellen: met frites en salade)Hoofd € 16Culicombi: Jopen 4-Granenbok 6,5%
  • OestersGillardeau€ 2,75 per stukCulicombi: Ons personeel adviseert u graag

De seizoenskeuzes van de chef

  • Soep van pastinaak en gepofte knoflookMet een tortelloni van pulled pork€ 6,50Culicombi: Jopen Malle Babbe 5,5%
  • CoquillesGeserveerd met beurre noisette en bloemkool op drie manieren€ 9,50Culicombi: Jopen Adriaan Wit 5,5%
  • Salade van seizoensgroentenMet tzatziki van preiVoor € 9,50 (ook als hoofdgerecht te bestellen)Hoofd € 14,50Culicombi: Jopen Hoppenbier 6,8%
  • Marbré van pastrami, eendenlever, knolselderij en courgetteMet een vinaigrette van Jopen Extra Stout€ 9,50Culicombi: Jopen Trinitas Tripel 9,0%
Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

De Jopenklassiekers

  • Stoofpotje van een wisselende vleessoortBereid met Jopenbier en gerookt spek, geserveerd met gekookte aardappelen en geroosterde groenten€ 19,50Culicombi: Ons personeel adviseert u graag
  • Entrecôte van Hollands kalfsvleesMet een jus van Jopenbieren, knoflookboter, frites en salade€ 23,50Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
  • Vangst van de dagMet citroenboter, frites en saladedagprijsCulicombi: Ons personeel adviseert u graag
  • Slow foodproeverij met JopenbierAssortiment van varkensvlees met huisgemaakte piccalilly en aardappel savarins€ 19,50Culicombi: Jopen Trinitas Tripel 9,0%

De seizoenkeuzes van de Chef

  • FazantenborstMet zuurkool, duindoornbessen, pommes Dauphine en een gevogeltejus€ 21,00Culicombi: Jopen Johannieter 9,0%
  • SkreiOp een stamppot van cavolo nero, geserveerd met een visjus en een gelei van Jopen Adriaan Wit€ 19,50Culicombi: Jopen Hoppenbier 6,8%
  • HaxeIn donker Jopenbier gegaarde varkensschenkel geserveerd met gepofte pompoen en pommes fondant€ 19,50Culicombi: Jopen Ongelovige Thomas 9,0%
  • Taleggio WellingtonKrokant filodeeg gevuld met wilde spinazie, paddenstoelen, truffel en taleggio, geserveerd met een antiboise van tomaat en basilicum€ 17,50Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
Nagerechten

Nagerechten

  • Salade van wortel en taggiasche olijven Met basilicum, marshmallow, kletskop en een sorbet van chocolade€ 6,50Culicombi: Jopen Ongelovige Thomas 10,0%
  • Chocolade NemesisMet vanille ijs en een schuim van Jopen Koyt€ 6,50Culicombi: Jopen Johannieter 9,0%
  • BieramisuOriginele tiramisu met donker Jopenbier€ 6,50Culicombi: Jopen Kruistocht van Thomas 10,0%
  • Kazen van fromagerie l’AmuseSelectie van vier Nederlandse kazen met pruimencompote en notenbrood€ 6,50Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
  • Koffie of thee CompleetKoffie of thee naar keuze met 2 bonbons, florentines en chocolade van chocolaterie Pierre€ 6,50Culicombi: Likeur naar keuze + € 4,60
Menu's voor groepen (>10 personen)

Kom je met meer dan 10 personen dineren dan kan dat nog a la carte. Echter, om lange wachttijden te voorkomen, vervallen de seizoenskeuzes van de chef. Bekijk hier de mogelijkheden voor groepen.

0