Restaurant Jopenkerk

Een culinaire belevenis

In het restaurant, op de gaanderij, bieden we een zeer gevarieerde kaart vol verfijnde gerechten. Er is oog voor dagverse producten en aandacht voor seizoenen en trends. Op onze kaart vind je een verscheidenheid aan gerechten met een knipoog naar Gospel Spirits en het eigen Jopenbier. Alle gerechten kunnen door een Jopenbier- of wijnarrangement worden begeleid. Jopenkerk Hoofddorp staat garant voor een gastvrije en culinaire beleving. Geniet in de zomermaanden ook eens van een diner op ons ruime, zonovergoten terras.

Stamppotten Proeverij

Op zondag en maandag is het restaurant van de Jopenkerk gesloten, maar kun je in het Grand Café van de Jopenkerk Hoofddorp genieten van een “Stamppotten Proeverij” klik hier voor meer informatie.

Maandmenu

Laat je met dit menu verrassen door de specialiteiten van onze keuken! Dit menu is tevens geheel vegetarisch mogelijk.
3-gangen maandmenu                                          € 35,-

Kies ook eens voor een aanvullend wijn- of Jopenbierarrangement.

Openingstijden

Het restaurant op de eerste etage is geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:00 uur.

Voorgerechten

Voorgerechten

De Jopenkerk Hoofddorp klassiekers

  • Najaar salade met gemarineerde beukenzwammen met bleekselderij, cherrytomaat, hazelnoten, pecorrino en gedroogde vijgenworst € 7,50 Culicombi: Jopen 4-granenbok 6,5%
  • Carpaccio van gemarineerde runderhaas met krokant gebakken spek, picalillymayonaise, geroosterde noten en oude boerenkaas  € 9,50 Culicombi: Jopen Gerstenbier 4,5%
  • Terrine van zalm met roomkaas, bieslook, kruidenmayonaise en zoetzure komkommer  € 10,50 Culicombi: Jopen Hoppenbier 6,8%
  • Soep van pompoen met bosui en zongedroogde tomaat € 6,50 Culicombi: Jopen Mashing Pumpkins 9,0%
  • Brood met boter en aioli € 3,50 Culicombi: Jopen Jacobus RPA 5,5%

De seizoenskeuzes van de chef

  • Gerookte makreelsalade met rode biet, krokante wonton en een citrus crème € 9,50 Culicombi: Jopen Tulpomania 5,0%
  • Buikspek en pulled pork met rode spitskool-rozenijnsalade en truffelmayonaise € 9,50 Culicombi: Jopen Tania Stripbier 5,0%
  • Gebakken eendenlever met tarte tatin van appel, brownie, kalfsjus, gekonfijte eendenbout en honnycress yoghurt schuim, gerookte ham, Granny Smith appel en hazelnoten € 12,50  Culicombi: Jopen Johannieter 9,0%
Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

De Jopenkerk Hoofddorp klassiekers

  • Alkmaarse gort met gegratineerde bloemkool, paarse winterpeen, oregano en relish van paprika € 18,50 Culicombi: Jopen Trintias Tripel 9,0%
  • Gestoofd lamvlees bereidt met Gospel Gin geserveerd met seizoensgroenten en gegratineerde aardappel € 18,50 Culicombi: Jopen Johannieter 9,0%
  • Vangst van de dag met verse pasta, harissa en Jopen Adriaan Wit dagprijs Culicombi: ons personeel adviseert je graag
  • Runder ribeye van de grill met paprika en courgette, verse friet, truffelmayonaise en sjalot kalfsjus € 23,50 Culicombi: Jopen Malle Babbe 5,5%

De seizoenskeuzes van de chef

  • Runder bavette met hete bliksem, paddenstoelen en jus van rode port en morieljes. Optioneel gebakken eendenlever +€4 € 24,50 Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
  • Jopen Waterzooi met gamba’s, saffraan, waterkers, gnocchi, bospeen, paksoy en peterselie € 23,50 Culicombi: Jopen Malle Babbe 5,5%
  • Eendenborst met amandelen, savooikool, komijn, gerookte aardappelpuree en kalfsjus € 23,50  Culicombi: Jopen 4-granenbok 6,5%
Nagerechten

Nagerechten

  • Clafoutis van Amarene kersen en pistache met yoghurtijs € 7,50 Culicombi: Jopen Haarlemse Genther 7,0%
  • Chocolade Nemesis met gemarineerde ananas en kokosijs € 7,50 Culicombi: Ons personeel adviseert u graag. 
  • Koffie mascarponetaartje met witte chocolade mousse, lime cress, een krokante kletskop en speculaas roomijs € 7,50 Culicombi: Jopen Ongelovige Thomas 10,0% 
  • Kaasplateau van Europese kazen met appelcompote en noten-vijgenbrood € 7,50 Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
  • Koffie of thee compleet koffie, espresso, cappuccino, koffie verkeerd of thee met: een macaron, crème brulee en een chocolade friandise € 7,50 Culicombi: Likeur naar keuze + € 4,60
Menu's voor groepen (> 10 personen)

Kom je met meer dan 10 personen dineren dan kan dat nog a la carte. Echter, om lange wachttijden te voorkomen, vervallen de seizoenskeuzes van de chef. Je kunt dan een keuze maken uit de Jopenklassiekers. Een andere mogelijkheid is om één van de onderstaande menu’s te kiezen. Beleef de de smaaksensatie van bier en spijs! De menu’s zijn exclusief de culicombi’s. De bijbehorende bieren kun je uiteraard los bestellen (eventueel ook in proefglazen van 0.15 l, indien beschikbaar van tap). Indien je met meer dan 8 personen komt, kun je uitsluitend telefonisch reserveren: 023-5334114

CHEF’S KEUZE MENU 3-GANGEN € 37,50

  • Dun gesneden runderhaas met pesto, Grana Padano, pijnboompitten en rucola
  • Gerookte zalm met rode biet, saus van kappertjes en augurk,
    kruidensalade en een krokante broodstengel
    ***
  • Op lage temperatuur gegaard lamsvlees met peulgroenten en paddenstoelen met een saus van rode wijn en sjalot
  • Krokant gebakken zeebaarsfilet met groenten uit het seizoen en witte wijnsaus
    Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet
    ***
  • Koffie taartje met witte chocolade roomijs een krokante kletskop en Mooie Nel siroop
  • Kaasplateau met kletsenbrood

CHEF’S KEUZE MENU 4-GANGEN € 42,50

  • Dun gesneden runderhaas met pesto, Grana Padano, pijnboompitten en rucola
  • Gerookte zalm met rode biet, saus van kappertjes en augurk,
    kruidensalade en een krokante broodstengel
    ***
  • Romige pompoensoep met bosui en peperolie
    ***
  • Op lage temperatuur gegaard lamsvlees met peulgroenten en paddenstoelen met een saus van rode wijn en sjalot
  • Krokant gebakken zeebaarsfilet met groenten uit het seizoen en witte wijnsaus
    Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet
    ***
  • Koffie taartje met witte chocolade roomijs een krokante kletskop en Mooie Nel siroop
  • Kaasplateau met kletsenbrood

KERKMENU 3-GANGEN € 27,50

  • Soep van pommodori tomaten met basilicumolie
    ***
  • Gebakken zalmfilet geserveerd met groenten uit het seizoen en witte wijnsaus
  • Rosé gebraden eendenborst met groenten uit het seizoen en kalfsjus
    Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet
    ***
  • Tarte tatin van appel met perensorbet
  • Koffie of thee compleet koffie of thee naar keuze met: een macaron, crème brulee en chocolade friandise
0