Restaurant Jopenkerk

Een culinaire belevenis

In het restaurant, op de gaanderij, bieden we een zeer gevarieerde kaart vol verfijnde gerechten. Er is oog voor dagverse producten en aandacht voor seizoenen en trends. Op onze kaart vind je een verscheidenheid aan gerechten met een knipoog naar Gospel Spirits en het eigen Jopenbier. Alle gerechten kunnen door een Jopenbier- of wijnarrangement worden begeleid. Jopenkerk Hoofddorp staat garant voor een gastvrije en culinaire beleving. Geniet in de zomermaanden ook eens van een diner op ons ruime, zonovergoten terras.

Seizoensgerecht

Op zondag en maandag is het restaurant van de Jopenkerk gesloten, maar kun je in het Grand Café van de Jopenkerk Hoofddorp genieten van een “seizoensgerecht” deze is elke week anders kijk op Facebook voor meer informatie.

Maandmenu

Laat je met dit menu verrassen door de specialiteiten van onze keuken! Dit menu is tevens geheel vegetarisch mogelijk.
3-gangen maandmenu                                          € 35,-

Kies ook eens voor een aanvullend wijn- of Jopenbierarrangement.

Openingstijden

Het restaurant op de eerste etage is geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:00 uur.

Voorgerechten

Voorgerechten

De Jopenkerk Hoofddorp klassiekers

  • Seizoenssalade met gemarineerde paddenstoelen met bleekselderij, cherrytomaat, hazelnoten, Grana Padano en gedroogde vijgenworst met Jopen Koyt € 7,50 Culicombi: Jopen 4-granenbok 6,5%
  • Carpaccio van rundermuis met geroosterde noten, oude boerenkaas en noten  € 9,50 Culicombi: Jopen Gerstebier 4,5%
  • Gepekelde zalm met roomkaas, dille, kruidenmayonaise en zoetzure komkommer  € 10,50 Culicombi: Jopen Hoppenbier 6,8%
  • Soep van pompoen met bosui en zongedroogde tomaat € 6,50 Culicombi: Jopen Mashing Pumpkins 9,0%
  • Brood met boter en aioli € 3,50 Culicombi: Jopen Jacobus RPA 5,5%

De seizoenskeuzes van de chef

  • Gerookte heekfilet met knolselderijsalade, koriander, pancetta en paprikacrème € 10,50 Culicombi: Jopen Witte Rook 7,0%
  • Eendenborst met witlof, ingelegde mandarijnen, veldsla en zwarte bonendressing € 12,50 Culicombi: Jopen 4-granenbok 6,5%
  • Croustade met geitenkaas met rode kool, rozijnen, rucola en Jopen appel-Koyt € 9,50 Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

De Jopenkerk Hoofddorp klassiekers

  • Alkmaarse gort met truffelolie, Grana Padano, oregano, gegratineerde groenten en tomaten antiboise € 18,50 Culicombi: Jopen Trintias Tripel 9,0%
  • Stoofpotje van een wisselende vleessoort bereid met Jopenbier en gerookt spek geserveerd met aardappel uit de oven en geroosterde groenten € 19,50 Culicombi: ons personeel adviseert je graag 
  • Vangst van de dag met verse pasta, harissa en Jopen Adriaan Wit dagprijs Culicombi: ons personeel adviseert je graag
  • Entrecote van Hollands rundvlees met paprika en courgette, verse friet, knoflookboter, rauwkostsalade en een jus van Jopenbieren € 23,50 Culicombi: Jopen Johannieter 9,0%

De seizoenskeuzes van de chef

  • Rosé gebraden rundersucade met rode kool, aardappelpuree, gestoofde peer en kalfsjus met paddenstoelen. Optioneel gebakken eendenlever +€5 € 24,50 Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
  • Gebakken kabeljauw met peterselie, gesmoorde prei, friet en een saus van zwarte knoflook en schaaldieren € 23,50 Culicombi: Jopen Trinitas Tripel 9,0%
  • Tomatencouscous met cranberry’s, geroosterde pompoen, bosui, buffelmozzarella en beurre noisette € 22,50  Culicombi: Jopen Malle Babbe 5,5%
Nagerechten

Nagerechten

  • Panna Cotta van karamel en zeezout met hazelnotenfudge € 7,50 Culicombi: Jopen Ongelovige Thomas 10,0%
  • Chocolade Nemesis met vanilleroomijs en schuim van Jopen Koyt € 7,50 Culicombi: Ons personeel adviseert je graag. 
  • Stroopwafel mascarponecrème met Kenau-boerenjongens en stoofperenroomijs € 9,50 Culicombi: Jopen Kruistocht van Thomas 10,0% 
  • Kaasplateau van Europese kazen met appelcompote en noten-vijgenbrood € 8,50 Culicombi: Jopen Koyt 8,5%
  • Koffie of thee compleet koffie, espresso, cappuccino, koffie verkeerd of thee met: wisselende friandises € 7,50 Culicombi: Likeur naar keuze + € 4,60
Menu's voor groepen (> 10 personen)

Kom je met meer dan 10 personen dineren dan kan dat nog a la carte. Echter, om lange wachttijden te voorkomen, vervallen de seizoenskeuzes van de chef. Je kunt dan een keuze maken uit de Jopenklassiekers. Een andere mogelijkheid is om één van de onderstaande menu’s te kiezen. Beleef de de smaaksensatie van bier en spijs! De menu’s zijn exclusief de culicombi’s. De bijbehorende bieren kun je uiteraard los bestellen (eventueel ook in proefglazen van 0.15 l, indien beschikbaar van tap). Indien je met meer dan 8 personen komt, kun je uitsluitend telefonisch reserveren: 023-5334114

CHEF’S KEUZE MENU 3-GANGEN € 37,50

  • Dun gesneden runderhaas met pesto, Grana Padano, pijnboompitten en rucola
  • Gerookte zalm met rode biet, saus van kappertjes en augurk,
    kruidensalade en een krokante broodstengel
    ***
  • Op lage temperatuur gegaard lamsvlees met peulgroenten en paddenstoelen met een saus van rode wijn en sjalot
  • Krokant gebakken zeebaarsfilet met groenten uit het seizoen en witte wijnsaus
    Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet
    ***
  • Koffie taartje met witte chocolade roomijs een krokante kletskop en Mooie Nel siroop
  • Kaasplateau met kletsenbrood

CHEF’S KEUZE MENU 4-GANGEN € 42,50

  • Dun gesneden runderhaas met pesto, Grana Padano, pijnboompitten en rucola
  • Gerookte zalm met rode biet, saus van kappertjes en augurk,
    kruidensalade en een krokante broodstengel
    ***
  • Romige pompoensoep met bosui en peperolie
    ***
  • Op lage temperatuur gegaard lamsvlees met peulgroenten en paddenstoelen met een saus van rode wijn en sjalot
  • Krokant gebakken zeebaarsfilet met groenten uit het seizoen en witte wijnsaus
    Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet
    ***
  • Koffie taartje met witte chocolade roomijs een krokante kletskop en Mooie Nel siroop
  • Kaasplateau met kletsenbrood

KERKMENU 3-GANGEN € 27,50

  • Soep van pommodori tomaten met basilicumolie
    ***
  • Gebakken zalmfilet geserveerd met groenten uit het seizoen en witte wijnsaus
  • Rosé gebraden eendenborst met groenten uit het seizoen en kalfsjus
    Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet
    ***
  • Tarte tatin van appel met perensorbet
  • Koffie of thee compleet koffie of thee naar keuze met: een macaron, crème brulee en chocolade friandise
0