Openingstijden

Onze kerkdeuren zijn dagelijks geopend. In het grand café kun je terecht voor een heerlijk biertje met een hapje, maar ook voor een kopje koffie of lunch of hapje te eten.

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: 10.00 tot 22.00 uur

Vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 23.00 uur

Jopenkerk Haarlem

Reserveren?

Restaurant Jopenkerk Haarlem

Wij willen graag iedereen een eerlijke kans bieden om te genieten van een Jopenbiertje. Daarom is het niet mogelijk om vooraf te reserveren. Je kunt ter plekke wel vragen aan de bediening of er een tafel vrij is of hoe lang dit ongeveer gaat duren. Uiteraard helpen we je dan zo snel mogelijk aan een tafeltje. Dit geldt zowel voor het terras als binnen in de Jopenkerk.
Daarnaast vragen we je om je naam en telefoonnummer ter plekke op te schrijven, zodat we ons ook houden aan het beleid: ‘reserveren aan de deur’.

Uitzondering: High Beer 
De High Beer is vanaf 5 juni weer te verkrijgen IN de Jopenkerk. Deze proeverij bestaat uit 3 proefglazen Jopenbier met 6 gerechtjes. Voor de High Beer is het verplicht om van te voren te reserveren want de gerechtjes worden met veel liefde en aandacht vers gemaakt en dat heeft even tijd nodig natuurlijk. Reserveringen gelden dan ALTIJD voor binnen.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kan je het beste parkeren in Parkeergarage Raaks. De garage herbergt maar liefst 1.000 plekken en is 24 uur per dag geopend. De uitgang van de parkeergarage bevindt zich direct aan ons terras.

Adres Parkeergarage Raaks:
Zijlvest 45
2011 VB Haarlem

Openbaar vervoer

Jopenkerk Haarlem vervoer

Het treinstation van Haarlem ligt op ca. 10 minuten lopen van de Jopenkerk. Bij ons voor de deur stoppen meerdere bussen. Plan je route op 9292.nl.

Huur een fiets bij ‘uw deelfiets’

Deze fietsen zijn verkrijgbaar op diverse plekken in Haarlem en mogen bij elk punt weer retour gezet worden.
De fietsenstallingen zijn onder andere bij de onderstaande locaties:

 • Raaks (1 minuut lopen vanaf de Jopenkerk)
 • Jopen Tap Room – Emrikweg 21 te Haarlem
 • Haarlem Station NS vlakbij de Golden Tulip
 • Haarlem Centrum, bij de Grote Markt tegen de Bavokerk aan
 • Haarlem Spaarnwoude NS, bij het station en gratis parkeerplaats
 • Haarlem Appelaar, bij de parkeergarage

Huur uw deelfiets >

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan
Hoe zeer wij zelf ook een dierenvriend zijn, huisdieren zijn helaas niet toegestaan in de Jopenkerk. Dit komt in verband met het feit dat de brouwerij een productiebedrijf is en het niet mag volgens de voedsel en waren autoriteit (conform de HACCP voorwaarden).

FAQ

 

 • Moet ik reserveren, of kan ik gewoon binnenlopen?
  Gewoon binnenlopen kan zeker! We gaan dan ter plekke na waar jullie het beste kunnen zitten.
  Daarnaast vragen we je om je naam en telefoonnummer ter plekke op te schrijven, zodat we ons ook houden aan het beleid: ‘reserveren aan de deur’. Voor de High Beer in de Jopenkerk werken we uitsluitend op online reservering (minimaal 24 uur vooraf boeken).
  Reserveringen gelden ALTIJD voor binnen in Jopenkerk, een plek op het terras gaan we graag ter plekke voor je na indien gewenst. Maar hiervoor kun je niet reserveren.
 • Is een rondleiding in de Jopenkerk mogelijk?
  Wij geven in de Jopenkerk geen rondleidingen, de brouwerij in de kerk is hiervoor te klein, wel kun je vanuit het Grand Café en restaurant de brouwketels bekijken. In ons tweede brouwhuis in de BusinessPark van Haarlem geven wij rondleidingen door de brouwerij.
 • Lees hier alle antwoorden op reserveren in corona tijd
 • Lees hier de veel gestelde vragen

Jopenkerk

Contact met Jopen

0