Contact met Jopen

Openingstijden: dagelijks vanaf 10.00 uur!

Zo | Ma | Di | Wo | Do: 10.00 tot 23.00 uur

Vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 01.00 uur

Onze kerkdeuren zijn dagelijks geopend. In het grand café kun je terecht voor een heerlijk biertje met een hapje, maar ook voor een kopje koffie of lunch of diner vanaf de café kaart. Uitgebreid dineren in het restaurant is mogelijk van woensdag tot en met zaterdagavond.

De keuken is dagelijks geopend tussen 12.00 en 22.00 uur.

Jopenkerk Haarlem

Reserveren?

Restaurant Jopenkerk Haarlem

Wij willen graag iedereen een eerlijke kans bieden om te genieten van een Jopenbiertje. Daarom is het niet mogelijk om vooraf te reserveren. Je kunt ter plekke wel vragen aan de bediening of er een tafel vrij is of hoe lang dit ongeveer gaat duren. Uiteraard helpen we je dan zo snel mogelijk aan een tafeltje. Dit geldt zowel voor het terras als binnen in de Jopenkerk.

Uitzondering: High Beer &  diner
De High Beer is weer te verkrijgen IN de Jopenkerk. Deze proeverij bestaat uit 3 proefglazen Jopenbier 15cl met 6 gerechtjes. Voor de High Beer is het verplicht om van te voren te reserveren want de gerechtjes worden met veel liefde en aandacht vers gemaakt en dat heeft even tijd nodig natuurlijk. Reserveringen gelden dan ALTIJD voor binnen.

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is het ook mogelijk om te reserveren voor een diner in ons restaurant op de 1e verdieping. Reserveren kan via deze pagina Reserveren – Jopenkerk Haarlem

Iedereen is voor de lunch of een ander hapje of drankje welkom op de vrije inloop. De keuken is dagelijks geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kan je het beste parkeren in Parkeergarage Raaks. De garage herbergt maar liefst 1.000 plekken en is 24 uur per dag geopend. De uitgang van de parkeergarage bevindt zich direct aan ons terras.

Adres Parkeergarage Raaks:
Zijlvest 45
2011 VB Haarlem

Openbaar vervoer

Jopenkerk Haarlem vervoer

Het treinstation van Haarlem ligt op ca. 10 minuten lopen van de Jopenkerk. Bij ons voor de deur stoppen meerdere bussen. Plan je route op 9292.nl.

Huur een fiets bij ‘uw deelfiets’

Deze fietsen zijn verkrijgbaar op diverse plekken in Haarlem en mogen bij elk punt weer retour gezet worden.
De fietsenstallingen zijn onder andere bij de onderstaande locaties:

 • Raaks (1 minuut lopen vanaf de Jopenkerk)
 • Jopen Tap Room – Emrikweg 21 te Haarlem
 • Haarlem Station NS vlakbij de Golden Tulip
 • Haarlem Centrum, bij de Grote Markt tegen de Bavokerk aan
 • Haarlem Spaarnwoude NS, bij het station en gratis parkeerplaats
 • Haarlem Appelaar, bij de parkeergarage

Huur uw deelfiets >

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan
Hoe zeer wij zelf ook een dierenvriend zijn, huisdieren zijn helaas niet toegestaan in de Jopenkerk. Dit komt in verband met het feit dat de brouwerij een productiebedrijf is en het niet mag volgens de voedsel en waren autoriteit (conform de HACCP voorwaarden).

FAQ

 

 • Moet ik reserveren, of kan ik gewoon binnenlopen?
  Gewoon binnenlopen kan zeker! Reserveren voor het Grand Café is niet mogelijk. We gaan dan ter plekke na waar jullie het beste kunnen zitten.
  Je kan wel vooraf reserveren voor ons restaurant van woensdag tot en met zaterdag via onze website.
  Voor de High Beer in de Jopenkerk werken we uitsluitend op online reservering (minimaal 24 uur vooraf boeken).
  Reserveringen gelden ALTIJD voor binnen in Jopenkerk, een plek op het terras gaan we graag ter plekke voor je na indien gewenst. Maar hiervoor kun je niet reserveren.
 • Is een rondleiding in de Jopenkerk mogelijk?
  Wij geven in de Jopenkerk geen rondleidingen, de brouwerij in de kerk is hiervoor te klein, wel kun je vanuit het Grand Café en restaurant de brouwketels bekijken. In ons tweede brouwhuis in de BusinessPark van Haarlem geven wij rondleidingen door de brouwerij, echter is op dit moment de brouwerij met Jopen Tap Room gesloten. Wij hopen in het najaar 2022 de rondleidingen weer te kunnen hervatten, houd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie.
 • Lees hier alle antwoorden op reserveren in corona tijd
 • Lees hier de veel gestelde vragen

Jopenkerk

0