• Is het mogelijk een tafel in het Grand Café voor een borrel of diner te reserveren?
    Wij reserveren alleen van zondag t/m donderdag een gedeelte van het Grand Café voor een borrel voor groepen grotere dan 35 personen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen en zelf een plek uit te zoeken in het Café. Het is altijd mogelijk om bij ons aan de bar te bestellen. Daarnaast is het Grand Café altijd open en wordt nooit besloten gereserveerd.

• Is een rondleiding in de Jopenkerk mogelijk?
    Wij geven in de Jopenkerk geen rondleidingen, de brouwerij in de kerk is hiervoor te klein, wel kun je vanuit het Grand Café en restaurant de brouwketels bekijken. In ons tweede brouwhuis in de BusinessPark van Haarlem geven wij rondleidingen door de brouwerij.

• Kunnen jullie rekening houden met dieetwensen / allergieën?
    Het is zeker mogelijk om hier rekening mee te houden, mits dit van te voren bij ons bekend is. De Chefkok maakt een aangepast menu op basis van de dieetwensen en allergieën. Daarnaast is het ook mogelijk om in vegetarisch of vegan te eten, mits dit van te voren bij ons bekend is.

• Hebben jullie ook vegetarische gerechten op de kaart?
    Op onze menukaarten staan verschillende vegetarische gerechten, ook in onze groepsmenu’s is een vegetarische optie te vinden. Daarnaast kunnen wij rekening houden met dieetwensen / allergieën, mits van te voren aangegeven.

• Kan ik een andere tijd kiezen voor een High Beer?
    De High Beer kan alleen geserveerd worden met als starttijd tussen 15:00 en 16:30 uur. Kijk online voor de beschikbaarheid. De High Beer wordt namelijk na de lunch (15:00) geserveerd en voordat ons restaurant (17:30 uur) open gaat.

• Zijn jullie open op feestdagen?
    Jazeker, wij zijn alle dagen van het jaar geopend. Kijk voor de aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen op onze contactpagina.

• Schenken jullie ook andere dranken dan Jopenbier?
    Jazeker, naast onze Jopenbieren van de tap en fles. Kun je bij ons frisdrank, wijn en koffie en thee bestellen. Daarnaast hebben wij een eigen Gin en Genever waarvan je kunt genieten. Vraag gerust aan de barman naar de opties.

• Wordt er ook echt gebrouwen in de Jopenkerk, of is het alleen voor de sier?
    Zes dagen in de week wordt er ook echt gebrouwen in de Jopenkerk. Vanuit het Grand Café of restaurant kun je de brouwers aan het werk zien. Misschien zie je wel een hopgift door een van de brouwers.

• Hebben jullie eigen parkeerplaatsen?
    Nee, wij hebben geen eigen parkeerplekken, maar onder ons terras bevindt zich parkeergarage “De Raak” waar meer dan voldoende plek is.
    Adres: Zijlvest 45, Haarlem

• Kan ik lopen/ met openbaar vervoer naar Jopen Proeflokaal?
    Het Jopen Proeflokaal is beperkt toegankelijk met het openbaar vervoer, in het weekend rijdt er één bus één keer in het uur. Kijk op www.9292.nl om je reis te plannen.
    Lopen naar het Jopen Proeflokaal kan zeker, reken hier dan in ieder geval 45 minuten voor. Eenvoudiger is om een fiets te boeken, dan ben je met 15 op je bestemming.

• Kan ik ook eten op zondag/maandag?
    Ja, beneden in het Grand Café is het zeker mogelijk om een hapje te eten van de Grand Café kaart. Beneden in het Grand Café is het niet mogelijk om een reservering te plaatsen. Het restaurant boven in de Jopenkerk is alleen geopend van dinsdag t/m zaterdag.

• Schenken jullie ook pils?
    Wij schenken alleen onze eigen gebrouwen Jopenbieren, hier zit geen pils bij. We hebben wij een Jopenbier wat dicht in de buurt komt van de smaak van pils: Craft lager.Het belangrijkste verschil tussen pils en speciaalbier is het gistingsproces. Speciaalbieren zijn bovengistend en pils is bijna altijd ondergistend. Ondergisting houdt in dat het gistingsproces plaats vindt bij een relatief lage temperatuur, meestal tussen de 4 en 15 graden. Tijdens dit proces zet de gist zich af op de bodem, vandaar ‘ondergisting’. Bovengisting daarentegen vindt plaats bij een relatief hoge temperatuur van 15 tot 25 graden. Tijdens dit proces blijft de gist op het brouwsel drijven. Vandaar de naam bovengisting. Bij bovengisting is er meer mogelijk met smaken en toevoegingen.

• Hebben jullie ook een drankarrangement?
    Wij bieden geen drank op afkoop, omdat de prijzen van onze dranken sterk uiteen lopen, van frisdrank voor € 2,50 tot Jopenbier van de tap van € 6,50.
    Wel is het mogelijk om eventueel met munten te werken. De ingeleverde munt krijgt dan de waarde van het bestelde drankje, dit zal altijd op nacalculatie zijn.
    Een andere mogelijkheid is om een budget af te spreken, wij geven een seintje wanneer dit bijna bereikt is. Het is dan mogelijk om aan te geven of er verder op rekening gedronken maf worden, of dat ieder voor zich dient te betalen.

• Werken jullie met een groepskorting of staffelprijzen?
    In al onze arrangementen zit een kortingsprijs verwerkt. Wanneer je los alles zou bestellen ben je duurder uit. Wij verder niet met kortingen op de offerte.

• Wat is het verschil tussen bieren met een THT datum of Bottel datum?
    Vroeger vulde wij onze Jopenbieren af met een botteldatum, dit omdat wij vinden dat onze bieren ook over een langere periode te drinken zijn en vaak qua smaak lekkerder worden. Echter doordat verkooppunten geen bieren meer mogen verkopen zonder THT datum zijn wij overgestapt naar een THT datum. Hoe komt het dan dat sommige een THT van 20 jaar hebben?
    Donkere bieren met een alcohol percentage boven de 9% krijgen een THT datum mee van 20 jaar, omdat deze bieren goed kunnen worden weg gelegd, mits deze koel en donker bewaard worden.