Het restaurant op de 1e verdieping is geopend van donderdag tot en met zaterdag voor diner à la carte, en op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag voor de High Beer.
Alle overige dagen bent u welkom op het terras of in het Grand Café voor lunch, borrel en cafédiner.

Let op! Het restaurant bevindt zich op de 1e verdieping en is alleen per trap te bereiken. Voor mensen die geen trap kunnen lopen vragen wij u om per mail contact op te nemen voor de mogelijkheden op de begane grond. 

ZOMER PERIODE RESTAURANT GESLOTEN

In de zomerperiode van 17 juli tot en met 21 september is ons restaurant op de 1e verdieping gesloten voor reserveringen. Wij zijn wel dagelijks geopend met het terras en grand café waar u terecht kan voor een hapje, drankje, lunch, borrel en diner.
Iedereen is welkom op de vrije inloop.

HIGH BEER

Vrijdag & Zaterdag

Beer & Food pairing? Ontdek het bij Jopen. Elke vrijdag en zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur elk halfuur, laatste starttijd is om 16.00 uur. De High beer duurt gemiddeld 1 tot 2 uur.

Nog geen 18? Of wil/mag je geen alcohol? Het is mogelijk om 2 andere drankjes naar keuze te bestellen bij de High Beer in plaats van 3 bijpassende Jopenbieren.

LUNCH

Dagelijks

Je kan dagelijks bij ons terecht in het Grand Café voor lunch à la carte vanaf de cafékaart vanaf 12.00 uur. Het Grand Café is rolstoel toegankelijk en bevindt zich op de begane grond.

Ben je met een groep? Vanaf 10 personen hebben wij diverse mogelijkheden voor groepslunch. Aanvragen voor groepslunch ontvangen wij graag per mail.

CAFÉ DINER

Zondag t/m Donderdag

Reserveren voor diner vanaf de cafékaart kan van zondag tot en met donderdag. Op vrijdag en zaterdag plaatsen wij geen reserveringen, dan is iedereen welkom op de vrije inloop. De keuken is dagelijks geopend tot 22.00 uur.

Je kan voor donderdag, vrijdag en zaterdag wel reserveren voor diner à la carte in ons restaurant op de 1e verdieping.

DINER À LA CARTE

Donderdag t/m Zaterdag

Van donderdag tot en met zaterdag kan je in ons restaurant op de 1e verdieping terecht om te genieten van diner à la carte. Onze bierkenners helpen je graag bij de lekkerste bier & food pairings.

Ben je met een groep? Vanaf 15 personen hebben wij diverse mogelijkheden voor groepsdiners. Aanvragen voor groepsdiner ontvangen wij graag per mail.

Informatie

Besloten zaalhuur

 • Besloten zaalhuur “De Pastorie”

 • feesten, vergaderingen en besloten diner
 • €250,- per keer
RESTAURANT GESLOTEN VAN 17 JULI t/m 5 SEPTEMBER, CAFÉ EN TERRAS ZIJN WEL DAGELIJKS GEOPEND

Beer & Food

Iedereen is welkom op inloop. Reserveren voor het terras of een (borrel)tafeltje in het Grand Café is helaas niet mogelijk. Kom gezellig langs en wij helpen je ter plekke zo snel mogelijk aan een tafeltje.

Wij kunnen alleen van maandag tot en met donderdag borrelreserveringen* aannemen op basis van beschikbaarheid.
*In de weekenden en (school)vakanties kunnen wij geen tafels vrijhouden, maar is iedereen welkom op de vrije inloop.

Wij willen graag iedereen een eerlijke kans bieden om te genieten van een Jopenbiertje. Daarom is het niet mogelijk om in weekenden en vakanties vooraf te reserveren.

Je kunt ter plekke wel vragen aan de bediening of er een tafel vrij is of hoelang dit ongeveer gaat duren. Uiteraard helpen we je dan zo snel mogelijk aan een tafeltje. Dit geldt zowel voor het terras als binnen in de Jopenkerk.

Staande borrels aan de bar zijn vrijwel altijd mogelijk, dus kom gezellig langs en we regelen zo snel mogelijk een plekje voor je!

Voor groepen groter dan 15 personen adviseren wij om per mail contact op te nemen om te informeren naar de mogelijkheden voor lunch, diner en/of proeverij. Voor borrels van 10 tot 50 personen hebben wij een besloten zaal beschikbaar om af te huren. Mail ons voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Lunch

Voor de lunch à la carte kan je tot 15 personen dagelijks terecht in ons Grand Café, met of zonder reservering. Voor groepen groter dan 15 personen raden wij aan vooraf even per mail contact op te nemen zodat we de beschikbaarheid en mogelijkheden kunnen bekijken.

High Beer & Diner

Van donderdag tot en met zaterdag is ons restaurant op de eerste verdieping geopend voor diner à la carte. Je kan tot uiterlijk 24 uur van te voren reserveren voor de High Beer. Voor een hapje van de kaart of een borrel in het Grand Café is iedereen verder welkom op de vrije inloop.

 • Grand Café De keuken is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur. Voor lunch, een borrel of een hapje eten en diner vanaf de Grand Café kaart is iedereen welkom op de vrije inloop en zo doende plaatsen wij hier geen reserveringen voor.
 • Het is wel mogelijk om te reserveren voor een lunch à la carte tot 15 personen.
 • Voor een borrel in het Grand Café plaatsen wij in het weekend of vakantieperiodes geen reserveringen, maar het is wel mogelijk een besloten (staande)borrel in ons zaaltje De Pastorie te reserveren, deze is geschikt tot maximaal 50 personen. Dit zaaltje is ook geschikt voor een vergadering, groepslunch of diner tot maximaal 30 personen. De zaalhuur van de Pastorie bedraagt €250,- per dag. Neem alsjeblieft per mail contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.
 • High Beer Elke vrijdag en zaterdagmiddag. Een High Beer duurt gemiddeld 1 tot maximaal 2 uur, starttijden zijn op basis van beschikbaarheid elk half uur tussen 14.00 en 16.00 uur. Vooraf reserveren is verplicht en kan tot uiterlijk 24 uur van te voren.

Wij houden uiteraard graag rekening met dieetwensen en allergieën. Deze kunnen bij het maken van een online reservering vermeld worden bij de opmerkingen.

Let op! Het restaurant bevindt zich op de 1e verdieping en is te bereiken per trap vanuit het Grand Café in de Jopenkerk. Is iemand slecht ter been? Neem contact met ons op per mail om te informeren naar de mogelijkheden.

 • Groepsdiner of Groepslunch*** vanaf 10 personen
  Alleen op aanvraag op basis van beschikbaarheid. De cafékaart met diverse lunch en diner opties tot 15 personen blijft wel elke dag beschikbaar. 
 • Voor groepen groter dan 15 personen. Neem voor de mogelijkheden contact op met haarlem@jopenkerk.nl, houd rekening met onze restaurant openingstijden woensdag tot en met zaterdag.

Groepsdiner voor 15 tot 80 personen

Dagen en tijden:
– Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, op basis van beschikbaarheid
3-gangen Restaurant Menu € 38,-
4-gangen Kerk Menu €48,50
– Vanaf 17:30 uur

Speciaal voor groepen vanaf 15 personen hebben we 2 menu’s samengesteld, een 3- en een 4-gangenmenu. Hiervoor kun je reserveren door ons te mailen op haarlem@jopenkerk.nl. Geeft hierbij aan met hoeveel personen je wilt komen, de datum en gewenst tijdstip en bovendien het menu waarvoor jullie willen kiezen.

Let op: vanaf 15 personen horen we graag van te voren de keuzes per persoon per mail. Hiervoor kun je onderstaande turflijsten gebruiken:

*turflijsten kunnen afwijken, afhankelijk van de nieuwe seizoenskaart. Voor actuele informatie kan je een mail sturen.

 

Brouwers Borrel

Dagen en tijden:
– Elke dag / tussen 12.00 – en 22.00 uur
– Zaalhuur besloten ruimte De Pastorie €250,-
– Vanaf 15 personen
– Prijs € 25,50 p.p.
– Minimaal 48- uur van te voren reserveren

Wil je gezellig borrelen met een groep en ook een hapje eten maar niet formeel aan tafel zitten? Geniet dan van een diversiteit aan hapjes die gedurende de avond worden rondgelopen in jullie besloten afgehuurde zaaltje De Pastorie (Zaalhuur €250,-). Deze is geschikt tot maximaal 40 personen in staande borrel opstelling.
De Jopen Brouwers Borrel bestaat uit diverse borrelhapjes, klein soepje, amuse-burger en een nagerechtje. Voor meer informatie en mogelijkheden kan je contact opnemen per mail.

0